Bine ati venit pe situl meu; va invit sa ma cunoasteti si sa-mi cunoasteti scrierile...

Iata ultimele aparitii:

 

Coperta 1.JPG

Horea Porumb

Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania

 

M-am născut într-o familie de dascăli: tata, profesor de drept, mama, profesoară de chimie. Bunicul dinspre tată, dascăl, iar străbunicul, preot (şi memorandist). Bunicul dinspre mamă, dascăl, iar străbunicii, feţe bisericeşti.

Am terminat Liceul "Emil Racoviţă" din Cluj în anul 1969, după care am intrat la Facultatea de Fizică din Cluj, de unde m-am prezentat la un concurs pentru o bursă de studii în străinătate.

Am absolvit Facultatea de biofizică de la King's College (Universitatea din Londra) cu calificativul maxim (Sambrooke Exhibition Award), iar în 1976 am obţinut diploma de doctor în biofizică la Universitatea din Keele, Anglia. Ca student, pe vremea când se obişnuia să se facă turism cu rucsacul pe spate şi cu autostopul, am vizitat mai întâi majoritatea ţărilor europene şi mediteraneene, iar apoi am făcut înconjurul lumii, care a durat ... 81 de zile, ca şi în romanul lui Jules Verne.

Am predat biofizica, timp de 13 ani, la Universitatea de medicină şi farmacie din Cluj, după care mi-am continuat cariera didactică şi ştiinţifică în Franţa, la Universitatea Paris 13 şi respectiv la Institutul "Gustave Roussy" din Villejuif.

Apoi am devenit scriitor...


"H.P. are marele dar de a transcrie cu mare economie de mijloace şi în chip cât se poate de convingător experienţe de viaţă revelatoare. În acest sens, textele au ceva iniţiatic într-însele."

Mircea Petean

 

"Horea Porumb e ardelean şi fizician, combinaţie din care a rezultat o fecundă şi foarte interesantă apropiere de literatură. El a absolvit şi şcoala vieţii la Paris dar, ca alt personaj julesvernian, a făcut şi ocolul pământului, cu rucsacul în spate, în nu ştiu câte zile. A văzut, adică, şi ştie foarte multe, nu doar din cărţile fundamentale.

Literatura şi-a asumat-o tot cu această gravitate de peregrin care îşi cunoaşte calea. Proza sa îmi pare scrisă la foc de tabără, într-un bivuac. Are notaţii fulgurante de jurnal, lacom să nu-i scape nimic important. Dar şi pauze de reculegere în faţa misterelor lumii. Pe scurt, are exact ce-i trebuie prozei adevărate."

Radu Mareş

  • Facebook
  • YouTube

© 2014 by Horea Porumb. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now